Унікальні продукти з лікувальними властивостями: антибіотики, болезаспокійливі, антидепресанти

9 Грудня 2014 11:24

Багато харчових продуктів, що складають наш раціон, не тільки поживні, але й мають лікувальну дію. Серед них можна знайти ті ж антибіотики, анальгетики та снодійні. Спробуйте замінити ними звичну і не менш небезпечну «хімію».
Антикоагулянти
До антикоагулянтів відносять речовини, які перешкоджають підвищеному згортанню крові. Кров стає менш в’язкою, зменшується навантаження на серце. Відомо, що аспірин, як найбільш ефективний і найбільш відомий антикоагулянт, має рослинне походження. Вперше аспірин був отриманий з кори верби. Такі продукти як кавун, кориця, темні сорти винограду, кмин надають такий самий вплив.

epochtimes.com.ua

epochtimes.com.ua

Антидепресанти
Знизити рівень стресу і поліпшити настрій вам допоможуть гарячий шоколад, кава, мед та імбир.

epochtimes.com.ua

epochtimes.com.ua

epochtimes.com.ua

epochtimes.com.ua

Анальгетики (болезаспокійливі)
При несильному болю можна спробувати такі продукти:
Імбир надає болезаспокійливу дію. При зубному болю рекомендують полоскати рот відваром імбиру. Ще його можна додавати як до страви, так і в напої.
Часник — натуральне болезаспокійливе, володіє антисептичною, протимікробною і протипаразитарною дією.

epochtimes.com.ua

epochtimes.com.ua

Кайєнський перець має гострий і пряний смак. У ньому міститься природний анальгетик капсацин.

epochtimes.com.ua

epochtimes.com.ua

Гірчиця добре допомагає від головного болю.
Гіркий шоколад — ще один природний засіб від болю. Невелика плитка темного шоколаду підвищує рівень ендорфінів в крові, і як наслідок, поліпшується ваш настрій. Гіркий шоколад рекомендується вживати при стресових ситуаціях і стомлюваності.

epochtimes.com.ua

epochtimes.com.ua

Кавовмісні продукти — чай і кава — природні анальгетики. Чай з м’ятою чинить благотворний вплив на організм людини. Головний біль допоможе зняти зелений чай з м’ятою і корицею. Для його приготування необхідно заварити міцний зелений чай (1 ч.л. на склянку окропу), додати щіпку м’яти, 1/3 ч.л. кориці і настояти 5 хв.

Природне снодійне — склянка теплого молока або чаю з чайною ложкою меду.

epochtimes.com.ua

epochtimes.com.ua

Антиоксиданти допомагають очистити організм від вільних радикалів, які прискорюють старіння організму. Багато антиоксидантів містять такі продукти як часник, перець, морква, капуста, цибуля, шпинат, риба.
Корисні продукти для шлунка (противиразкові): капуста, інжир, банани, зелений чай. Відварна картопля, вівсяний відвар діють на шлунок заспокійливо.
Антибіотики
Часник має сильну бактерицидну дію. Подібними властивостями володіють також: цибуля, буряк, селера, гірчичне насіння, хрін, яблука, оливкова олія, чай (зелений).
А відвар кропу і журавлинний сік з медом допоможуть вилікувати ангіну.
Будьте здорові!