Уроки економії сімейного бюджету

8 Грудня 2014 09:53

nimg.edinstvennaya.ua

nimg.edinstvennaya.ua

Вести облік доходів і витрат

Записувати свої витрати – цей метод знайомий давно. Можна вибрати й більш зручний спосіб – завантажити на смартфон спеціальну програму або додаток з ведення сімейного бюджету. Відзначати покупки можна прямо в магазині. Скоро ви зрозумієте, куди діваються гроші і на чому можна заощадити. До речі, і на самому мобільному інтернеті можна економити, купуючи мегабайти “оптом”. Підрахуємо: зазвичай безлімітний мобільний інтернет обходиться до 2,5 грн. на день, тобто – приблизно 75 гривень на місяць. Але платити таку суму не обов’язково. Якщо підключити послугу “Смартфон оптом” у тарифі “Смартфон 0.50” – витратите за місяць у сім разів менше: 10,5 грн. за два безліміти: розмови і мобільний інтернет, інформує Gazeta.ua.

Правильно вибирати час і “місце” шопінгу

Купувати вигідніше в інтернеті. Он-лайн магазини існують віртуально, тобто немає торгової націнки за оренду площі, складу, зарплату співробітників… А якщо ще й приєднатися до колективних закупівель в оптовиків, вдасться купити той же товар, але вже з додатковою економією до 30-40%. Нетермінові покупки (наприклад, одяг, взуття до наступного сезону, побутову техніку і т.ін.), вигідно замовляти в міжнародних інтернет-маркетах.

Економити можна і на зв’язку

Наприклад, відмовитися від стаціонарного телефону. Мобільні вже є в усіх, навіщо ж платити додатково абонплату за звичайний телефон – незалежно від того, дзвонили ви чи ні. А якщо перевищити ліміт хвилин, заплатите додатково. Загалом, за місяць вийде гривень 50-60.

У мобільного ж зв’язку варіантів тарифів безліч, і вибирати їх слід в залежності від того, як часто ви телефонуєте і якими послугами користуєтесь. Плюс – стежте за акціями мобільних операторів. Заощадити можна, заплативши один раз авансом на рік за мобільний зв’язок. Приміром, вносите аванс у 90 гривень у тарифі МТС “Смартфон 0.50” і цілий рік не платите ані за дзвінки, ані за мобільний інтернет. А в підсумку, ще й витратите вдвічі менше, ніж якби платили звичайні щоденні платежі. Акція називається “Рік без абонплат” і крім економії, ви отримаєте ще й гарантію від інфляції і стрибків курсу гривні на цілий рік.