В Національному художньому музеї України зібрали разом героїв

18 Грудня 2014 15:00

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

В Києві стартував українсько-німецький художньо-дослідницький проект «Герої. Спроба інвентаризації». Цей проект готували разом Національний художній музей України, Goethe-Institut в Україні та ICOM України. Куратором виставки став Міхаель Фер (Берлін) та кураторська група музею.

Уперше за останні кілька років постійна експозиція першого поверху зміниться кардинально. Перед групою кураторів на чолі з доктором Міхаелєм Фером постала задача розглянути героїчний пантеон України в усій його широті, неупереджено, як передісторію і причину всього, що відбувається сьогодні з країною, – і зробити це спільно з публікою.

Проект «Герої. Спроба інвентаризації» досліджує образ «героя» і його творення. У ході інвентаризації фондів музею були визначені твори, так чи інакше пов’язані з топосами «герой», «святий», «мученик» або «подвиг». Серед них є зображення героїв реальних і міфічних, тих, чиї вчинки стали подвигом або профанацією, народних та вирощених в пробірках ідеологічних лабораторій. Експозицію складуть близько 180 живописних, графічних і скульптурних творів, від середніх віків до другої половини ХХ століття.

Джерело: CULTPROSTIR.UA