Всеукраїнська рада Церков і релігійних організацій України проведе унікальну зустріч зі спеціальним представником Ватикану

10 Грудня 2014 09:25

upload.wikimedia.org

upload.wikimedia.org

Середа, 10 грудня 2014 року о 9:45 у Будинку Митрополита на території Національного заповідника “Софія Київська” (Київ, вулиця Володимирська, 24) Всеукраїнська рада Церков і релігійних організацій України проведе зустріч зі спеціальним представником Ватикану і Папи Римського кардиналом Крістофом Шенборном, архієпископом Віденським, примасом Австрії.

Зустріч є унікальною, адже очільники провідних Церков і релігійних організацій України раніше не зустрічалися з Папським легатом і представниками офіційного Ватикану на такому рівні. Візит представника Ватикану є прояв солідарності з Україною. Також запланована зустріч Папського легата кардинала Крістофера Шенборна з Президентом України Петром Порошенком.

Під час зустрічі кардинал Крістофер Шенборн обговорить з Предстоятелями і Главами Церков та релігійних оргаізацій сучасні проблеми України та висловить позицію Ватикану.

Візит кардинала Крістофера Шенборна зокрема присвячений 25 -літтю історичної зустрічі Папи Івана Павла ІІ з тогочасним очільником Радянського Союзу Михайлом Горбачовим. Опісля цього розпочався процес лібералізації у відносинах Церкви і держави, Українська Греко-католицька Церква вийшла з підпілля.

Головуватиме на засіданні Ради Церков (згідно черги) Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, Предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Під час засідання Ради Церков і релігійних організацій журналісти можуть бути присутніми під час обговорень. Опісля засідань запланований підхід Кардинала Крістофера Шенборна та Святійшого Патріарха Філарета, представників Всеукранської ради Церков до журналістів.