Як правильно пити воду, щоб очищувати організм?

9 Грудня 2014 11:26

epochtimes.com.ua

epochtimes.com.ua

Хочете схуднути — пийте воду. Такі рекомендації дієтологів.

З кожним роком проблема зайвої ваги все більше загострюється. Стан нашого організму визначається сукупністю факторів, в числі яких правильна вага грає не останню роль.
Завищена маса тіла створює додаткове навантаження на серце і опорно-руховий апарат. За традицією, складаючи список продуктів, дієтологи ділять його на те, що «можна» і «не можна».

Але не можна забувати і про те, що при нестачі в організмі води сповільнюється обмін речовин, що також призводить до накопичення зайвих жирів. Вода може налагодити обмін речовин, зруйнувати жирові клітини і очистити організм від шлаків.
Щоденна норма води для кожного індивідуальна. На думку фахівців, вона повинна складати не менше 1.5 л протягом дня. Слід пам’ятати про те, що надлишок випитої води також може погано позначитися на здоров’ї: це може привести до підвищення тиску і проблем в роботі серця.
Відрегулювати водний обмін допоможе так звана вода Сáссі. Цей напій покращує роботу шлунково-кишкового тракту, прискорює метаболізм. Для її приготування потрібно (з розрахунку на один день):
1 ч.л. тертого імбиру,
1 огірок (очищений і нарізаний кружечками),
1 лимон (тонко нарізаний кружечками),
12 свіжих листочків м’яти.
Змішати всі інгредієнти, залити 2 л води і залишити настоюватися на ніч у прохолодному місці (можна в холодильнику). Пити бажано перед їжею протягом дня.
Будьте здорові!