Здорова столиця: кияни об’єднуються в соцмережах заради гри в хокей

14 Грудня 2014 14:00

kovzanka.com

kovzanka.com

Учасники збираються разом для гри в аматорський хокей, регбі, волейбол, і навіть для походів в театр.

“Наша група – це рух за здоровий спосіб життя, саморозвиток і активний відпочинок”, – розповів “Сегодня” координатор групи киянин Денис Лісовий. За його словами, ідея – в тому, щоб створити середовище активних людей, які проводять час весело та з користю. Участь у таких заходах – безкоштовна.

Зараз група налічує більше шести тисяч учасників. “Коли було тепло, ми щотижня влаштовували оздоровчі пробіжки в парку Відрадному і проводили екологічні пікніки: вибирали хороше, але брудне місце за містом або в межах столиці (парк, озеро, ліс), і спочатку виділяли 2-3 години на прибирання. Після цього грали на прибраному майданчику у волейбол, футбол та інші ігри. Часто виїжджали з наметами за місто. А от з приходом холодів і першим снігом стали влаштовувати зимові змагання по грі в хокей і катання на санках. Але на санках – це більше для учасників, які приходять з маленькими дітками”, – розповів Лісовий.

За словами організаторів, щоб взяти участь у хокейному змаганні, не потрібно бути професійним спортсменом і навіть вміти кататися на ковзанах. “В основному в хокей грають молоді люди у віці від 18 до 26 років. Групи по 15-20 осіб. Крім хлопців, приходять позмагатися навіть дівчата!”- розповів Лісовий. За словами учасниці Олени Бороденко, в хокей вона грала в дитинстві, тому швидко згадала всі ази. “У команді у нас одна-дві дівчини, і до нас хлопці стараються ставитися дбайливо. Але уважність на льоду, звичайно, не завадить”, – говорить Олена.