Australian Open: Світоліна та Стаховський вийшли до другого раунду

21 Січня 2015 10:32

epochtimes.com.ua

epochtimes.com.ua

Двоє з п’яти українських тенісистів, що стартували на Australian Open, вийшли до другого кола змагань, повідомляє «Дзеркало тижня».

Еліна Світоліна виграла в Юлії Путінцевої з Казахстану 6-3, 7-5. Матч тривав 1 годину 39 хвилин. Цікавим є те, що Світоліна вперше у кар’єрі здолала цю суперницю, раніше Еліна на різних змаганнях програвала їй п’ять разів.

Сергій Стаховський у драматичному поєдинку переборов перспективного сербського тенісиста Душана Лайовича — 6:3, 4:6, 6:4, 6:7(3), 6:4.

Світоліна вже другий рік поспіль долає стартовий раунд Australian Open. А Стаховський вийшов у друге коло вперше з 2012 року. Хоча попереду його очікує справжній челлендж — зустріч із Давидом Феррером з Іспанії, якому українець програв у всіх попередніх поєдинках. А от у Світоліної буде менш досвідчена і титулована суперниця — Ніколь Гіббс із США, яка посідає у світовому рейтингу 96-те місце.

Іншим українським тенісистам подолати перший раунд змагання не вдалося.

Ілля Марченко програв досвідченому канадцеві Мілошу Раоничу 6:7(3), 6:7(3), 3:6. Леся Цуренко поступилася американці Медісон Кіз 3:6, 5:7.

Не вдалося здобути перемогу в Мельбурні й українцю Олександру Долгополову — він програв у трьох сетах італійцю Паоло Лоренці 4:6, 3:6, 2:6. Нагадаємо, що саме Долгополов має найкращі серед українців показники на Australian Open — вихід до чвертьфіналу у 2012 році.