Каратимуть роботодавців, які відмовляться повертати учасників АТО на робочі місця

31 Січня 2015 17:20
nt.ck.ua

nt.ck.ua

Наразі Мінсоцполітики має намір ввести санкції проти роботодавців, які відмовлятимуться повертати на робочі місця учасників АТО. Про це під час науково-практичної конференції в Державній службі зайнятості сказав міністр соціальної політики України Павло Розенко, передає УНН.

“Якщо ми знатимемо, що учасників АТО роботодавці відмовлятимуть повертати на робочі місця, то реакція буде жорсткою. Для цього є відповідні санкції – ми втілюватимемо для цього спеціальні програми”, – сказав П.Розенко.

Він також повідомив, що станом на 28 січня 2015 року продовжували отримувати послуги служби зайнятості 17,6 тисяч людей, що одержали довідку про взяття на облік як особи, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО та потребують працевлаштування. З них 14,2 тисячі осіб мають статус безробітних, 287 осіб проходять профнавчання, 33 особи беруть участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру. За 2014 рік до центрів зайнятості України за сприянням у працевлаштуванні звернулося 34,3 тисячі мешканців АР Крим, Севастополя, Донецької та Луганської областей. З них статус зареєстрованого безробітного отримали 22,5 тисяч осіб. Допомогу по безробіттю отримували понад 15 тисяч осіб.

Як повідомляв УНН, на Кіровоградщині звільнили з роботи мобілізованого учасника АТО. На захист порушених трудових прав мобілізованого міжрайонною прокуратурою заявлено цивільний позов.

 

Джерело: Хрещатик