Корисно і смачно: як приготувати ліниву вівсянку

21 Січня 2015 10:28

Вам набрид звичайний сніданок, і ви хочете замінити його чимось простим, легким і простим у приготуванні? Спробуйте «ліниву вівсянку» — цей здоровий і швидкий сніданок неодмінно вам сподобається!

epochtimes.com.ua

epochtimes.com.ua


Вівсянка — найбільш проста їжа, найкраща для нашого організму. З цієї причини більшість правильних сніданків без неї не обходиться. Вівсянка містить велику кількість клітковини, що покращує процеси травлення, позбавляє організм від токсинів і шлаків. Більш докладно про цінні поживні властивості вівсянки ви можете прочитати в статті «Вівсянка — смачно і корисно!».

Традиційний спосіб приготування вівсянки полягає у приготуванні каші на воді або на молоці. Сьогодні ми розповімо ще про один рецепт, який називають «лінива вівсянка». «Лінива» — тому що для її приготування потрібно мало зусиль і ще менше часу і, що найголовніше, такий сніданок можна приготувати з вечора. Якщо вранці ви не встигаєте поснідати, ліниву вівсянку можна взяти з собою на роботу.

Ще однією важливою перевагою лінивої вівсянки є її корисність: вона містить багато клітковини, білка, кальцію та інших необхідних вітамінів, але в той же час не містить жиру і цукру. Такий поживний і корисний сніданок сміливо можуть вибирати ті, хто дотримується дієти.

Як приготувати ліниву вівсянку

Для приготування лінивої вівсянки вам знадобиться баночка або будь-яка інша закрита ємність, об’ємом не менше 1 склянки рідини. Цей обсяг — порція на одного.

Основні інгредієнти: вівсяні пластівці не швидкого приготування, кефір або знежирене молоко, йогурт без наповнювачів і сир (за бажанням), мед.

Додаткові інгредієнти: ягоди, фрукти, насіння, горіхи, прянощі — в залежності від обраного вами рецепта.

Приготування. Сухі вівсяні пластівці насипаємо в ємність, заливаємо молоком або кефіром. Добре перемішуємо або струшуємо. Всі інгредієнти повинні добре перемішатися. Після цього зверху можна покласти трохи ягід і фруктів, злегка перемішати. Але краще ягоди та фрукти додати безпосередньо перед вживанням. Щільно закриваємо ємність і ставимо на ніч у холодильник. За цей час пластівці просочуються молоком і йогуртом, стають м’якими і ніжними. На ранок лінива вівсянка готова.

Термін зберігання лінивої вівсянки в холодильнику — 2–4 дні, в залежності від рецепту.

Ліниву вівсянку можна заморозити на строк до місяця. Для цього заповніть банки вибраними інгредієнтами не більше, ніж на ¾ від загального обсягу.

Розморожувати таку вівсянку потрібно поступово: вночі переставте банку з морозильної камери в основний відділ холодильника, і до ранку ваша вівсянка буде готова до вживання. Але розморожену вівсянку можна підігріти, наприклад, на водяній бані, протягом кількох хвилин.

epochtimes.com.ua

epochtimes.com.ua


Смачні рецепти лінивої вівсянки

Існує безліч рецептів лінивої вівсянки, але ще більше рецептів ви можете скласти самостійно, експериментуючи з різними інгредієнтами за своїм смаком.

Лінива вівсянка з бананами, горіхами і медом

Інгредієнти: 2/3 склянки вівсяних пластівців, 2/3 склянки молока, 2 ч.л. меду, за смаком: горіхи (волоські, мигдаль та ін.), кілька шматочків банана.

Приготування. Вівсяні пластівці залити молоком, додати мед. Добре перемішати і поставити на ніч у холодильник. На ранок перед вживанням додати банан і горіхи.

Лінива вівсянка з какао

Інгредієнти: ¼ склянки вівсяних пластівців, 1/3 склянки молока, ¼ чашки йогурту, 1 ч.л. меду, 1 ч.л. какао-порошку, ½ ч.л. розчинної кави (за бажанням).

Приготування. Змішати всі інгредієнти, поставити в холодильник. Така вівсянка може зберігатися три дні.

Лінива вівсянка з сиром

Інгредієнти: 3 ст.л. вівсяних пластівців, 100 г сиру, 150 г кефіру, одне яблуко, насіння (льону, кунжуту тощо), горіхи, півапельсина (за бажанням).

Приготування. Змішати всі інгредієнти, поставити в холодильник. Перед вживанням посипати насінням і горіхами, додати фрукти.

Лінива вівсянка з гарбузом

Інгредієнти: 2/3 склянки вівсяних пластівців, 2/3 склянки молока, 1 склянка пюре з гарбуза, 2 ст.л. меду, кілька шматочків хурми, мелений мускатний горіх, горішки.

Приготування. Змішати всі інгредієнти, поставити в холодильник. Перед вживанням посипати горіхами.

epochtimes.com.ua

epochtimes.com.ua


Лінива вівсянка з яблуком

Інгредієнти: ¼ склянки вівсяних пластівців, 1/3 склянки молока, ¼ чашки йогурту, ¼ склянки шматочків свіжого яблука, 1 ч.л. меду; ½ ч.л. кориці.

Приготування. Змішуємо всі інгредієнти, крім яблука, шматочки якого додаємо безпосередньо перед вживанням. Така вівсянка зберігається два дні.

Лінива вівсянка з какао і бананом

Інгредієнти: ¼ склянки вівсяних пластівців, 1/3 склянки молока, ¼ чашки йогурту, 1 ч.л. меду, 1 ст.л. какао-порошку, ¼ склянки шматочків бананів.

Приготування. Змішуємо всі інгредієнти, крім бананів, шматочки яких додаємо безпосередньо перед вживанням. Така вівсянка також може зберігатися до двох днів.

Смачного!