Київський банк “загубив” мільйон вкладу клієнтки

9 Січня 2015 12:11

myvin.com.ua

myvin.com.ua

Гроші на квартиру жінка збирала вісім років

За омріяну квартиру в Києві жінка перерахувала великі кошти забудовнику через один із банків. Гроші зняли з рахунку клієнта, але до будівельної компанії вони не дійшли.

В один із київських банків Наталя Самарай ходить чи не щодня от уже півтора місяця.

“Це вже мабуть раз 30-й. Я вже написала десь з десяток заяв”, – говорить жінка.

У банку Наталя зберігала кошти, які вісім років збирала на квартиру в Києві. Усього на рахунку накопичилося один мільйон 300 тисяч гривень. Наприкінці листопада вона вирішила перерахувати їх забудовнику. Як доказ, показує платіжку і квитанцію на 13 тисяч гривень, які заплатила банку за переказ. Але, каже, гроші з її рахунку зникли, а до отримувача так і не дійшли.

Будинок мають здати вже навесні. Тож, каже Наталя, поспішала за нього сплатити, адже вартість квадратного метра постійно зростає. За договором іпотеки, гроші вона мала перерахувати до 6 грудня.

Наталя розповідає, що наразі її і двох дітей немає кому захистити. У Київ з Рівненщини разом з родиною вона переїхала десять років тому, увесь час житло винаймали. Чоловік-науковець улітку пішов добровольцем в АТО і нині служить розвідником у 72-й бригаді. У пошуках грошей їй допомагає хіба що племінник, який теж нещодавно повернувся зі Сходу.

Тим часом гроші знаходяться несподівано – за півгодини після візиту журналістів до банку.

“Тільки що зателефонували і сказали, що платіж перерахували. Але я повинна під’їхати і підписати платіжку сьогоднішнім числом. Для чого, не розумію. Коли в мене є платіжка від 27 листопада”, – говорить Наталя.

Юристи ж радять Наталі нічого не підписувати. Навпаки – ще й вимагати у банка компенсації, адже банк винен їй пеню в розмірі однієї десятої відсотка за кожен день прострочки проведення платежу.

На офіційний запит у банку відповіли, що мільйон нікуди не зникав. І гроші вже перерахували. Але пояснення, чому проплату затримали аж на півтора місяця, ніхто так і не отримав.

Джерело: Моє місто