Оренда квартир у Києві цієї зими всупереч «традиції» не подешевшала

25 Січня 2015 17:00

dr.ck.ua

dr.ck.ua

У зимовий період ціни на оренду житла в Києві залишалися стабільними. Враховуючи, що в цей час на ринку зазвичай спостерігається затишшя, очікувалося, що вони знизяться на 5-10%.

Проте зараз ситуація на ринку залежить в основному від суб’єктивних чинників – зокрема, від поведінки власників житла, відзначають експерти. Більше того, у другій декаді січня намітилася тенденція до підвищення вартості оренди житла деякими з орендодавців на 20%, – пише «Апостроф».

Традиційно з середини грудня по середину січня попит знижується. Заповзятливі орендарі очікували, що слідом за попитом традиційно підуть вниз і ціни, і вони на цій хвилі зможуть трохи зекономити на оренді.

«Дійсно, ще пару років тому в зимовий сезон затишшя вартість знижувалася на 5-10%. Проте зараз таких змін не відбулося », – зазначають в ріелторській компанії« Планета Оболонь».

Крім цього, незважаючи на відсутність передумов, частина власників житла з 10 січня, навпаки, почали підвищувати ціни на житло – до 20%, зазначив пан Костецький. «Залежно від подальшого розвитку подій в країні щодо військових дій, стрибків курсу валют, ця тенденція може посилитися. І якщо зараз частка тих, хто заявляє про підвищення цін, поки незначна, то в майбутньому вона може збільшитися, що в цілому відіб’ється на ринку», – говорить експерт.

Однак у цьому випадку може повторитися ситуація минулого року, нагадують в компанії «Планета Оболонь», коли власники, збільшивши ціну у гривні слідом за курсом долара, просто втратили орендарів.