Ожеледиця значно оголила базар

12 Січня 2015 11:48

visnik-press.com.ua

visnik-press.com.ua

Минулої неділі з ранку в Переяславі (Київська область) була сильна ожеледиця, яка значно завадила базарувальникам як підприємцям, так і покупцям. Багато з них залишилися вдома. Ті ж, хто прийшов, подейкували, що базар цього разу “голий”. Справді, на “Даринку” під навісами, де традиційно переяславські жінки торгують своєю городиною майже нікого не було. На вул. Шкільній, Київському майданчику також багато торгівельних місць залишалися незайнятими. Навіть ті підприємці, які вивезли свій товар, було схоже, не поспішали напинати над ним намети. Ніби не розраховували на вдалу торгівлю цього дня.
Між тим продовжується сезон свіжої зимової риби. Продавали її багато на різний смак і гаманець. Хтось виніс навіть відро Синьки. Це така зовсім дрібненька рибка на пів пальця. І жінка просила за неї всього 5 грн. за мисочку. Чоловік, що стояв поряд з нею, запевняв, що принаймні коти будуть дуже задоволені.
Неподалік продавали консервовані гриби, що було трохи несподівано, адже минула суха осінь була зовсім не грибною.
– Так, восени грибів не було, – пояснила хазяйка. – А от минулого літа були дощі і отоді ми їх збирали. Прошу недорого: 50 грн. за літрову банку білих, і 30 грн. – за літрову опеньків.
А загалом ціни не радували. Вони продовжують тенденцію до зростання. Ось якими були на деякі продукти харчування (у грн.):
– яловичина (1 кг) – 90
– свинина (1 кг) – 65-70
– сало (1 кг) – 40
– кури домашні (1 кг) – 40
– молоко (3 л) – 24
– сир (1 кг), сметана (1 л) – 35
– яйця домашні (1 дес.) – 25, фабричні – 14,5-15
– олія на розлив (1 л) – 18, пахуча – 24
– картопля (1 кг) – 4
– редька дайкон (1 кг) – 10
– гриби шампіньйони свіжі (1 кг) – 35
– морква (1 кг) – 3-5