Після заморозки продукти стають кориснішими?

10 Січня 2015 11:25

morguefile.com

morguefile.com

Що може бути корисніше за свіжі фрукти та овочі? Нові дослідження доводять: в більшості випадків заморожені продукти містять більше вітамінів і корисних речовин, порівняно зі свіжими.

Два незалежних дослідження, які були проведені компанією Leatherhead Food Research і вченими з університету Честера, показали, що 2/3 заморожених фруктів і овочів містять більше корисних речовин порівняно зі своїми свіжими аналогами.
Було проведено більше сорока замірів, щоб визначити вміст поживних речовин у свіжих (що пролежали 3 дні в холодильнику) і заморожених фруктах і овочах. Як виявилося, заморожування зберігає поживні речовини, які втрачаються під час звичайного зберігання продуктів.

Вітаміну С і лютеїну виявилося більше в замороженій брокколі, ніж у свіжій; а рівень бета-каротину був у 4 рази вищий. У порівнянні зі свіжою, у замороженій моркві лютеїну виявилося більше в три рази, і в два рази більше бета-каротину.

Такі корисні речовини, як поліфеноли та антоціани, бета-каротин, вітамін С, лютеїн, а також антиоксиданти краще зберігаються в заморожених фруктах і овочах. Як відомо, антиоксиданти перешкоджають старінню мозку, очей і шкіри, цілюще впливають на роботу організму, перешкоджають утворенню злоякісних клітин.

Найбільша перевага заморожених фруктів і овочів, в порівнянні зі свіжими, що пропонуються у великому асортименті в супермаркеті, полягає в тому, що «свіжі» продукти виявляються далеко не такими свіжими, як ми вважаємо. Найчастіше для надання товарного вигляду фрукти та овочі додатково обробляються.

Крім цього, на прилавках магазинів овочі та фрукти опиняються не відразу, а попередньо полежавши на складі. У підсумку, на наш стіл вони потрапляють, втративши чимало корисних поживних речовин.

Стосовно заморожених фруктів і овочів, то їх заморожують незабаром після збирання, тому вони зберігають високий вміст вітамінів і антиоксидантів.