Промислові підприємства Києва готові знизити обсяги споживання електроенергії

25 Січня 2015 10:44

ednist.info

ednist.info

Кількість столичних підприємств, які виявили готовність вжити заходи та знизити рівень електроспоживання збільшується. Вже близько 30 промисловців підписали або в стадії підписання Угоди про взаєморозуміння та спільні дії зі зниження електроспоживання з Київською міською державною адміністрацією, Інспекцією Держенергонагляду у м. Києві та ПАТ «Київенерго», повідомили в прес-службі КМДА.
Нагадаємо, що зазначений документ підписано у відповідь на погіршення енергетичного балансу через дефіцит палива на теплових електростанціях. Міська влада спільно з ПАТ «Київенерго» прийняла рішення про необхідність економії електроенергії на рівні промислових та побутових споживачів.

«Кілька десятків масштабних промислових підприємств уже підтримали цю ініціативу, продемонструвавши високий рівень соціальної відповідальності. Ми сподіваємося, що заклади торгівлі та інші об’єкти, які використовують велику кількість рекламних щитів, теж долучаться до економії. Лише за умови масової економії вдасться мінімізувати ризик запровадження графіків аварійних відключень світла», – повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Так, Угода передбачає заходи, які дозволять знизити споживання електричної енергії підписантами на 30% від рівня добового електроспоживання, особливо в пікові години.

Пропонується використовувати такі технічні заходи, як зниження навантаження від освітлення, теплових завіс, анімації, зовнішньої та внутрішньої реклами, іншого енергоємного обладнання.

Джерело: Хрещатик