У Деснянському районі готуються до Дня Соборності

21 Січня 2015 21:00

s003.radikal.ru

s003.radikal.ru

Щороку 22-го січня в Україні святкують День Соборності. Історичним підґрунтям цієї дати стало проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося у 1919 році, і було ще одним проявом віковічного прагнення українців до своєї незалежності.

З нагоди відзначення Дня Соборності України у Деснянському районі буде проведено ряд заходів. Зокрема, 22 січня деснянці разом з представниками районної влади візьмуть участь у загальнодержавних урочистих заходах – церемонії покладання квітів до пам’ятників Тарасові Шевченку і Михайлу Грушевському.

У загальноосвітніх навчальних закладах району пройдуть заходи інформаційного, просвітницького та виховного характеру: уроки пам’яті, виступи лекторських груп “Єдність народу – запорука благополуччя і добробуту держави”, виховні години “Моя Україна – єдина і неподільна”, дослідження проблем становлення незалежної демократичної держави в Україні в історичних секціях шкільних наукових товариств, тематичні конференції, круглі столи, присвячені історії національно-визвольної боротьби початку ХХ століття в Україні.

Також будуть організовані тематичні виставки у шкільних бібліотеках, виставки фотофактів, випуск шкільних газет “Історичне значення Акту Злуки українських земель”, “Історія української державності”, школярі відвідають історико-меморіальний музей Михайла Грушевського.

З метою відзначення подій, пов’язаних з заснуванням та діяльністю Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки, у закладах культури та публічних бібліотеках Централізованої бібліотечної системи району пройде комплекс заходів – інформаційні бесіди та тематичні уроки на групових заняттях з вихованцями закладів культури; історичні бесіди “Двадцять друге січня – славні роковини: в Києві відбулась воля України” у бібліотеці № 119 для дітей, книжкові виставки “О, поведи ж нас, лицарський духу, по вільній стежці життя і руху” у бібліотеці ім. Ю.Гагаріна для дітей, книжково-журнальні викладки, патріотичні виставки “Україно, Соборна державо, сонценосна колиска моя” у бібліотеці ім. В.Кучера, виставки-перегляди “Україна є, була і буде…” у ЦРБ № 141, патріотичні години “Соборність – єдність і сила держави” у бібліотеці № 115 для дітей.

У Свято-Троїцькому соборі та інших православних релігійних організаціях 22 січня відбудеться Молитва за Україну, а у трудових колективах установ та організацій району пройде єдиний День інформування, повідомили в Деснянській РДА.

Джерело: Хрещатик