У Києві відкрилася фотовиставка присвячена благодійності

22 Січня 2015 11:00

static.gazeta.ua

static.gazeta.ua

Учора відбулася церемонія нагородження переможців V Всеукраїнського фотоконкурсу “Благодійність крізь призму об’єктива” та відкриття однойменної фотовиставки в музеї Тараса Шевченка (Київ). Фотовиставка буде подорожувати Україною протягом всього 2015 року.

На V Всеукраїнський фотоконкурс “Благодійність крізь призму об’єктива” надійшло понад 500 фотографій про благодійність та волонтерство. Левова частка має яскраве патріотичне забарвлення. У той же час виставка нагадує про людей, які потребують нашої допомоги в усі часи: і мирні, і бурхливі.

“Соціальні дослідження свідчать, що понад 70% українців займалися благодійністю протягом 2014 року. А грошові пожертви зросли в десять разів у порівнянні з 2012 роком, і середній розмір склав тисячу гривень на рік! Переважно люди віддають на потреби армії. Патріотизм і благодійність переплелися “, – зазначила Анна Гулевська-Черниш, директор Українського форуму благодійників.

“Благодійність крізь призму об’єктива” перегукується з нашою виставковою та просвітницькою роботою. Це те, що не залишає байдужим “, – прокоментувала Людмила Давидовська, завідувач сектором організації виставок Національного музею Тараса Шевченка.

Частина фотографій зафіксувала моменти благодійності та волонтерства, якими займаються самі фотографи.

Спеціальний приз у номінації “Волонтерство змінює світ” отримала Марія Сологуб. На церемонію нагородження вона прийшла з подругою, для якої фотографічний талант Марії став відкриттям, а волонтерство – інструментом вдосконалення своєї душі, країни та світу в цілому.

До 31 січня, експозицію “Благодійність крізь призму об’єктива” можна відвідати щодня, крім понеділка, з 10.00 до 17.30 (бульвар Тараса Шевченка, 12).

Джерело: Gazeta.ua