У столиці двірникам погрожують урізати зарплати за відмову розносити повістки

31 Січня 2015 14:36
uk.wikipedia.org

uk.wikipedia.org

Столичним працівникам ЖЕКів погрожують урізати зарплати через відмову розносити повістки. Про це повідомили двірники Деснянського району столиці.
«Наші майстри на Троєщині змушують нас розносити повістки і навіть отримувати корінці, та щоб розписався родич, якщо самого одержувача, кому конкретно адресована повістка, немає. Навіть якщо є знімальники квартири, то вони повинні розписатися», – розповів один із двірників.

За словами комунальників, вони повинні розносити повістки з 8:00 до 9:00 і ввечері – близько 22:00, а за відмову це робити їх лякають урізанням зарплати або не нарахуванням премії.
Зазначимо, що за законом України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», частину повноважень з проведення заходів мобілізації покладена на місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування, зокрема, щодо організації своєчасного оповіщення та прибуття громадян, які залучаються до виконання обов`язку щодо мобілізації.
Повістку може вручити не лише працівник військкомату, а й представник влади, органів місцевого самоврядування, реєстраційного центру або ЖЕКу.
У Києві до роздачі повісток залучили міліціонерів і працівників ЖЕКів.

Джерело: Мій Київ