У столиці звільнятимуть паркувальників-корупціонерів – Київтранспарксервіс

28 Січня 2015 10:46
maryna-burmaka.com.ua

maryna-burmaka.com.ua

У структурі КП “Київтранспарксервіс” створено відділ контролю якості надання послуг та виконання робіт, який має на меті підвищити доходи бюджету та усунути зловживання і шахрайські дії з боку співробітників підприємства.

Про це заявив директор підприємства Володимир Першин, повідомляє сайт КМДА.

За його словами, новостворений відділ займатиметься постійним моніторингом роботи паркувальників, виявленням зловживань та контролюватиме дотримання вимог законодавства у сфері паркування.

“У Києві функціонує 215 майданчиків, на яких працюють понад 330 паркувальників. І, на жаль, проаналізувавши скарги, які надходять від громадян, і провівши внутрішній аудит, ми побачили, що у деяких районах абсолютно немає порядку, навіть більше – є регулярне порушення законодавства”, – сказав Першин.

Він відзначив, що зафіксовані випадки, коли паркувальники не видають водіям чеків та талонів, які підтверджують оплату послуги, а деякі паркувальники працюють взагалі без документів.

“З подібною практикою ми вже почали боротися – починаючи від дисциплінарних заходів у вигляді доган і закінчуючи звільненнями, або навіть кримінальною відповідальністю”, – запевнив Першин.

Він закликав водіїв вимагати чек при сплаті за парковку, щоб бути впевненим, що ці кошти підуть до бюджету, а не комусь у кишеню.

Першин також нагадав, що зі скаргами та пропозиціями щодо роботи столичних паркувальників кияни можуть звернутися на “гарячу лінію” підприємства за тел. (044) 362-44-77.

Як відомо, у січні 2015 року у КП “Київтранспарксервіс” виявили фіктивних працівників, яким нараховували зарплату. 

29 грудня 2014 року мер Києва Віталій Кличко призначив Володимира Першина на посаду директора КП “Київтранспарксервіс”, звільнивши з цієї посади Мурада Магомедова, відстороненого від посади через кримінальну справу.

У 2014 році одне паркомісце КП “Київтранспарксервіс” приносило місту дохід у сумі 1 гривня 10 копійок на місяць.

У грудні 2014 року Київська адміністрація створила робочу групу з питань розвитку парковочного простору.

З січня 2015 року столична влада розпочне проводити публічні аукціони і тендери на облаштування сучасних парковок у Києві, бо, за словами Кличка, у Києві на мільйон авто є лише 6 тисяч паркомісць.

Київрада прогнозує 200 мільйонів гривень надходжень від оплати паркувань в 2015 році при реалізації Концепції розвитку парковочного простору на 2015-2020 роки.