Український фільм про талановитого режисера показали у Франції

12 Січня 2015 12:00

epochtimes.com.ua

epochtimes.com.ua

Український режисер Олена Фетісова показала французькому глядачеві свою роботу — стрічку байопік «Параджанов». Показ відбувся 7 січня.

Олена почала роботу над фільмом ще у 2008 році. Тоді зйомки велися на київській кіностудії «Інтерфільм». Однак головне, що потрібно було зробити ще до початку знімального процесу — визначитися, хто ж зіграє великого режисера Параджанова.

Вибір пав на актора Сержа Аведікяна, який має вірменське коріння, однак все життя прожив у Франції. І це не було випадковим вибором. Саме Сержа порадив Олені режисер Роман Балаян, а також вирішальним став той факт, що актор особисто знав Сергія Параджанова.

У результаті Серж Аведікян не лише виконав головну роль у фільмі, але й став співрежисером стрічки.

У своєму інтерв’ю Олена Фетісова зізналася, що в першу чергу фільм «Параджанов» варто оцінювати, як художню стрічку. Звичайно, в основу лягли біографічні факти талановитого режисера, але основним завданням картини було розповісти глядачеві «про художника, який живе в умовах протистояння».

Картина «Параджанов» розповість, як режисер жив і працював в умовах існуючого тоді тоталітарного режиму, яким був його виклик суспільству, сірості і посередності. Стрічка стала спільним проектом України, Грузії, Вірменії та Франції.