Як українцям підзаробити в кризу?

19 Січня 2015 10:00

epochtimes.com.ua

epochtimes.com.ua

Із приходом тяжкої економічної ситуації все більша кількість людей задумується про додаткові види заробітку. Чим же можна підзаробити трохи грошей, пише «Сегодня» з посиланням на експертів кадрових агентств.

Так, серед можливих варіантів заробітку називають отримання зиску від своїх хоббі. Так, якщо людина захоплюється рукоділлям, майструванням, гончарством або якимись іншими ремеслами, вона може продавати продукти своєї праці. Хтось у такий несприятливий період кризи починає власну справу — до прикладу, організовує творчу студію, де фотографує чи малює.

Ті, хто має цікаві вміння чи знання, можуть проводити тренінги. Затребуваними є репетитори для дітей, школярів та студентів, а також викладачі іноземних мов. Останні мають шанс підзаробити також в якості перекладачів.

Тим же, хто не має спеціальних вмінь, радять пройти курси, опанувати нову затребувану професію і працювати в ній. Так, до прикладу, можна навчитись масажу — хоча його курси коштують 2500 гривень, сеанси, які людина зможе потім проводити, є недешевими, і, вірогідно, дозволять швидко повернути вкладені гроші.

Інший варіант заробітку — на власному авто попрацювати в службі таксі. Видання пише, що пропозицій для такого роду роботи вистачає, а заробіток водіям обіцяють від 4 до 7 тисяч гривень.

Непоганий заробіток пропонують також у ІТ-сфері, але для цього слід мати хоч якісь елементарні вміння. Працюючи дистанційно у цій сфері, можна виготовляти сайти, а також наповнювати інтернет-сторінки статтями на задану тему і описами товарів.