Арт-простір на Воздвиженці почав роботу з виставки Віктора Сидоренка

26 Лютого 2015 08:44

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

Новий київський арт-центр Bereznitsky Aesthetics, заснований Людмилою Березницькою, 27 лютого представить нову виставку відомого українського художника Віктор Сидоренка. Експозиція має назву Memory Rewind і звертається до улюбленних тем художника – особистісна ідентифікація, ідеологія, ностальгія, історична пам’ять і свідомість людини, що живе в «транзитний» час.

Роботи, що увійшли до експозиції, є досвідом лабораторного дослідження стану відчуження людини, яка підсвідомо відчуває бажання абстрагуватися від тиску реального. Повідомлення, закладене в цьому проекті, складається в критику нової тоталітарності, яка виникає в суспільстві з полярними ідеологіями.

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

У 2007 році художник був спів-куратором українського проекту «Поема про внутрішнє море» на Венеціанському бієнале. У 2013 і 2014 роках роботи Віктора Сидоренка експонувалися в The Saatchi Gallery в Лондоні. Також художник співпрацював з легендарною французькою галереєю Albert Benamou. Роботи Віктора Сидоренка знаходяться в музейних та приватних колекціях в Україні та за кордоном. Його картини успішно продавалися на міжнародних аукціонах Phillip’s і Sotheby’s. Віктор Сидоренко входить до переліку найуспішніших і продаваних художників України.

Джерело: Cultprostir