Де відсвяткувати Масляну в Києві

16 Лютого 2015 09:35

mykyiv.com.ua

mykyiv.com.ua

Масляна – це підготовчий тиждень перед Великим постом. Протягом цих семи днів не їдять м’яса, але можна вживати рибу і молочні продукти.
У 2015 році Масляна пройде з 16 по 22 лютого. У Києві Масляну найяскравіше відсвяткують в Експоцентрі, у Мамаєвій Слободі і Пирогово. Основні заходи пройдуть у суботу та неділю, 21-22 лютого.
1. З 20 по 22 лютого в Українському домі відбудуться народні гуляння «Масляна 2015».

Киян і гостей столиці чекає справжнє свято весни – веселі розваги, святковий концерт, ярмарок млинців, презентації, конкурси, майстер-класи народних майстрів. Адреса Українського дому: м Київ, вул. Хрещатик, 2 (станція метро «Майдан Незалежності»).
2. На території Експоцентру України з 20 по 22 лютого на гостей чекає весела святкова виставка-ярмарок «Масляна 2015». Тут будуть пригощати млинцями, варениками та пирогами від українських кулінарів і кондитерів. На ярмарку також можна буде придбати вироби народних майстрів, фермерські продукти. Крім того, в програмі ярмарку: народні гуляння з дотриманням народних обрядів, концертно-розважальна програма, презентації, конкурси, майстер-класи, катання на конях.
22 лютого о 16:00 свято і ярмарок завершаться обрядом зустрічі Весни і спалення «солом’яної баби» – символу зими. Адреса Національного Експоцентру України: м.Київ, пр-т Академіка Глушкова, 1 (станція метро «Виставковий центр»).
3. Національний музей архітектури та побуту України «Пирогово» запрошує гостей 21-22 лютого на яскраве і видовищне народне гуляння – Свято Масляної 2015. О 12:00 на експозиції «Середня Наддніпрянщина» відбудеться відтворення давнього обряду Колодки або Колодія. О 12:30 на Співочому полі розпочнеться концерт фольклорних колективів з різних областей України, які виконають святкові пісні та покажуть народні обряди. Гостей музею чекають різноманітні народні забави. Кульмінацією свята о 16:00 стане ритуал спалення «Кострубатого діда» – символу зими. Адреса Національного музею архітектури та побуту України «Пирогово»: м. Київ, с. Пирогов (найближча станція метро – «Виставковий центр»).
4. У Мамаєвій Слободі відзначать Колодія (Масляну) з українськими варениками з сиром, протиставивши їх засиллю всюдисущих млинців. Головне гасло заходу: «Українські вареники проти російських «млинців»! Початок заходу 21 і 22 лютого – о 12:00. Адреса «Мамаєвої Слободи»: м Київ, вул. М. Донця, 2, парк «Відрадний».
5. «Парк Київська Русь» пропонує відсвяткувати Масляну в Древньому Києві 21-22 лютого. Обіцяє справжній калейдоскоп розваг. Тут проходитимуть різноманітні ігри та конкурси, а також театралізовані постановки за участю кінно-трюкового та пішого театру. Адреса «Парку Київська Русь»: Київська обл., Обухівський р-н, с. Копачів.
6. Етнографічний комплекс «Українське село» запрошує 21 і 22 лютого. У програмі свята: ігри, народні забави, майстер-класи. Під відкритим небом будуть готуватися вареники і млинці, козацький куліш, шашлик, гарячі напої. Адреса «Українського села»: Київська обл., Києво-Святошинський р-н, с. Бузова.

Джерело: Мій Київ