Фруктові соки: в чому їхні недоліки

11 Лютого 2015 08:52

epochtimes.com.ua

epochtimes.com.ua

Виключіть з раціону дітей напої та солодкі фруктові соки і замініть їх на просту воду — така порада вчених, які досліджували причини виникнення у дітей цукрового діабету, зайвої ваги та серцево-судинних захворювань.

Напої, що містять велику кількість цукру, шкодять здоров’ю дітей, підвищуючи ризик виникнення діабету та серцево-судинних захворювань. Такі напої містять калорії, що не мають харчової цінності та шкодять здоров’ю. Фахівці з харчування кажуть, що з цукру, що міститься в продуктах, а також сиропів і фруктових соків, не більше 10% споживаних за добу харчових калорій є нешкідливими.

У харчуванні цукор виступає в якості джерела калорій, що означає для здоров’я — набір зайвої ваги. Крім цього, цукор призводить і до більш серйозних проблем зі здоров’ям: підвищує ризик виникнення цукрового діабету і серцево-судинних захворювань.

Добове споживання цукру для різних вікових груп становить:

— діти 1,5–3 року: 36,1 г (11,9% калорій, які додаються в харчування цукром);
— діти 4–10 років: 60,8 г (14,7% калорій, які додаються в харчування цукром);
— підлітки 11–18 років: 74,2 г (15,6% калорій, які додаються в харчування цукром);
— дорослі 19–64 року: 58,8 г (12,1% калорій, які додаються в харчування цукром);
— дорослі 65 і більше років: 51,6 г (11,5% калорій, які додаються в харчування цукром).

Професор С.Джебб з Оксфордського університету каже: «Пропонуйте дітям не лимонад, а просту воду. Їх треба привчати до цього змалку, хоча можна пити й молоко».

На думку фахівців, ми поступово відвикаємо від вживання води, замінюючи її солодкими напоями, і привчаємо до цього дітей, що є досить небезпечною тенденцією.