Керівників столичних пляжів готують до нового сезону

20 Лютого 2015 17:00

kyiv.mns.gov.ua

kyiv.mns.gov.ua

Підготовка пляжів до весняно-літнього періоду потребує чимало зусиль. Необхідно, в першу чергу, очистити водоймище від різного непотребу, забезпечити кожне місце відпочинку відповідним обладнанням та озброїти особовий склад необхідними навичками та знаннями у роботі з відпочивальниками.

Всьому цьому рятувальники навчають керівників місць відпочинку заздалегідь, адже напередодні відкриття пляжного сезону усі водоймища мають бути забезпечені усіма відповідними сертифікатами і засобами захисту киян.

Сьогодні, 19 лютого, працівники спеціального аварійно-рятувального загону Головного управління за участю водолазів-рятувальників провели навчання для керівників столичних пляжів.

Захід проходив в два етапи. Спершу водолази продемонстрували водолазно-аварійне обладнання та плавзасоби, що використовуються при порятунку людей та інших роботах. Після чого наглядно продемонстрували методи порятунку людей на воді, а також порятунок людини, що потрапила під кригу. Окрім того показали, як надавати першу долікарську допомогу потерпілому.

Друга частина – теоретична. Рятувальники нагадали керівникам, яких вимог безпеки до пляжів та місць масового відпочинку людей на водних об’єктах слід дотримуватись, якими засобами забезпечувати. Окрім того наголосили, що для отримання відповідних документів і сертифікатів необхідно провести детальну перевірку водоймища. Розказали гостям, чим займається аварійно-рятувальний загін, які спеціальні пожежно-рятувальні роботи на водних об’єктах виконує, а також, про можливості групи водолазно-рятувальних робіт.

Як сказав начальник аварійно-рятувального загону Юрій Некоз: «Найцінніше, що може бути – це життя людини. Ми не маємо права піддавати ризику життя і здоров’я киян. Тож, аби купальний сезон пройшов безпечно, необхідно вже зараз проводити усі необхідні заходи для підготовки водоймищ та місць відпочинку. Керівники пляжів мають знати, що безпека людей залежить, в першу чергу, від них, від їх відповідального ставлення до цього питання».