Конкурс ідей та проектів «Благоустрій парку Партизанської слави»

3 Лютого 2015 13:33
mandrivo4ka.ucoz.ua

mandrivo4ka.ucoz.ua

Зараз ми розпочинаємо перший етап ініціативи — оголошуємо відкритий конкурс ідей оновлення парку. До участі запрошуємо всіх небайдужих. Обирати найкращі варіанти з надісланих буде журі, до якого увійдуть архітектори, представники влади і, звісно, місцеві мешканці. По закінченні першого етапу ми перейдемо до наступного — втілення запропонованих ідей у життя. Тож давайте разом робити Київ комфортішим.

Парк Партизанської слави — зелена зона Харківського масиву, що знаходиться неподалік від станції метро «Бориспільська», має величезну територію понад 110 гектарів, чудовий сосновий бір, надзвичайно чисте повітря. Але на разі велика частина парку захаращена.

Мета

Зробити парк Партизанської слави найкращим парком міста, комфортною зеленою зоною, де городяни зможуть із задоволенням відпочивати та займатися спортом. Для цього — розширити карту пішохідних доріжок, створити велосипедні, встановити сучасне освітлення, зробити зручну спортивну зону, облаштувати мальовничу приозерну територію.

Хто може взяти участь

Долучитися до ініціативи може кожен. Для цього треба взяти участь у конкурсі та надіслати свої ідеї щодо оновлення парку або просто, поза конкурсом, відправити пропозиції та поради.

Як взяти участь

Щоб долучитися до конкурсу, треба до 15 лютого надіслати ідеї щодо оновлення парку на e-mail. Зробити це можна, натиснувши кнопку «Взяти участь» та заповнивши форму. Пропозиції та поради приймаються і після 15 лютого, але вони не братимуть участь у конкурсі.

Конкурсне завдання

Тим, хто бажає втілити свої ідеї оновлення парку Партизанської слави, треба запропонувати варіанти оформлення, благоустрою одного або кількох наступних об’єктів:

  • лавок,
  • урн,
  • пішохідних та велосипедних доріжок,
  • паркового освітлення,
  • спортивної зони,
  • дитячого майданчика,
  • пікнікової зони,
  • приозерної території,
  • майданчика для вигулу собак.

Запропонована ідея має містити: опис об’єкта, його ескізи/рендери/фотографії, кошторис — точний або приблизний. У заявці вкажіть, будь ласка, свої ім’я та прізвище, а якщо над ідею працювали кілька осіб — назву вашого об’єднання та імена, прізвища його учасників.

За першим посиланням розміщена мапа інфраструктурних та рекреаційних об’єктів парку Партизанської слави, за другим — детальна мапа його доріжок.

Хто і як оцінюватиме ідеї

Обирати найкращі ідеї буде незалежне журі, до якого увійдуть архітектори, представники влади, місцеві мешканці, активісти. Список членів журі буде оприлюднений на цій сторінці. Якщо ви будете не згодні з певною кандидатурою, зможете висловитися щодо цього, написавши нам листа. Кожен лист буде розглянуто.

Оцінюючи ідеї, журі буде звертати увагу на такі критерії: зручність і дизайн об’єкта, його вартість та потенційна довговічність.

Наступні кроки

Після обрання найцікавіших ідей розпочнеться наступний етап ініціативи — затвердження проекту благоустрою парку в органах місцевої влади та отримання дозволу на проведення робіт. Цим займатиметься наша команда юристів. Паралельно ми будемо шукати меценатів та спонсорів, які готові профінансувати оновлення парку. Перебіг процесу висвітлюватимемо на цій сторінці.

Другий етап. Формування журі

Друзі, ми починаємо наступний етап нашої міської ініціативи — переходимо до формування журі. До нього увійдуть архітектори, представники влади, місцеві мешканці, активісти — ті, чиїй точці зору довіряє місто. Так, до нашої команди вже долучився відомий київський архітектор, засновник і куратор архітектурного фестивалю CANactions Віктор Зотов.

Якщо маєте кандидатів у члени журі — надсилайте їх імена та прізвища нам на пошту editor.dreamkyiv@gmail.com. У темі листа робіть помітку «Журі». Заявки приймаємо до 7 лютого.

Список тих, хто оцінюватиме конкурс, ми оприлюднимо на цій сторінці. Через місяць, 20 лютого, проведемо установчі збори журі, разом оберемо голову, затвердимо критерії оцінки. Наступним етапом буде вибір найкращих ідей та концепцій, які надходять на наш конкурс.

До речі, конкурс «Благоустрій парку Партизанської слави» триває — натискайте кнопку «Взяти участь» та надсилайте свої роботи.

Джерело: dreamkyiv.com