Київ розраховує підписати угоду про реконструкцію Бортницької станції до червня

12 Лютого 2015 10:45

img.kiev.pravda.com.ua

img.kiev.pravda.com.ua

Київська адміністрація розраховує на підписання угоди з Японією про реконструкцію Бортницької станції аерації наприкінці травня – початку червня.

Про це журналістам сказав директор компанії “Київводоканал” Андрій Білик, повідомляють “Українські новини”.

“За тим планом, що відпрацьований всіма сторонами й підтверджений японською стороною, попередні процедури ми маємо завершити до квітня, і в період травня місяця – початок літа має бути ратифікована міжурядова кредитна угода”, – сказав він.

За його словами, кредит буде наданий в обсязі 112 мільярдів японських єн.

Білик припустив, що курс єни буде прив’язаний до курсу долара й під час отримання грошей на розрахункові рахунки Міністерства фінансів кошти будуть зараховані в доларовому еквіваленті.

Проект реконструкції складається із двох черг будівництва, у кожній з яких по 5 пускових комплексів.

Комплексна реконструкція БСА буде гарантувати жителям Києва якісне й ефективне очищення стічних вод відповідно до європейських і національних стандартів, а також дозволить припинити перекачування відпрацьованого мулу на мулові поля й поступово звільнити ці території.

У результаті проведеної роботи сама станція аерації стане компактнішою, її площа скоротиться на 31 га до 120 га, що дозволить збільшити відстань станції до житлових забудов Києва приблизно на 1 км.

Як відомо, Японія розраховує, що проект із реконструкції Бортницької станції аерації почнеться без затримок.

Департамент житлово-комунальної інфраструктури КМДА прогнозує, що реконструкція Бортницької станції аерації почнеться, приблизно, у червні 2015 року.

Японія має намір фінансувати роботи з реконструкції Бортницької станції аерації на суму 1,1 мільярда доларів.