Киян попередили, що за комунальні борги можуть відібрати квартиру

5 Лютого 2015 15:00
kiev.pravda.com.ua

kiev.pravda.com.ua

Недобросовісні жителі столиці, які мають більше 10 тисяч гривень боргу за житлово-комунальні послуги, ризикують втратити квартиру.

Про це повідомляє сайт Святошинської РДА.

У райдержадмінстарції нагадали, що обслуговуюча організація має право звернутися до суду з заявою про стягнення суми заборгованості за комунальними платежами.

“У разі відсутності статті доходів у боржника, питання погашення заборгованості вирішується за рахунок реалізації його майна. Тобто, людина, яка заборгувала більше 10 тисяч гривень, ризикує втратити квартиру, навіть якщо це її єдине житло“, – йдеться в повідомленні.

У РДА відзначили, що ситуація зі своєчасною сплатою киянами компослуг “на даний час залишається доволі проблемною для столиці”.

Разом з тим у пре службі наголосили, якщо громадяни не мають можливості своєчасно оплачувати житлово-комунальні послуги, то можуть здійснити реструктуризацію заборгованості.

“Кожен споживач повинен усвідомлювати, що найбільшим ворогом людини, яка отримала статус боржника, є її безвідповідальність та бездіяльність. Тому сподіваємося, що кияни свідомо поставляться до даного питання та регулярно здійснюватимуть оплату за послуги”, – заявив голова Святошинської РДА Ілля Сагайдак.

Як відомо, за даними Київської адміністрації, кияни у повному обсязі сплачують за комунальні послуги.

З 1 липня 2014 року у Києві гаряча вода подорожчала більш ніж на 70%, а холодна – на 130%. Також з 1 липня зросла вартість теплопостачання Києва і квартплати (на 90%).