Кияни в інтернеті роблять бізнес на старих жетонах метро

11 Лютого 2015 12:00

mykyiv.com.ua

mykyiv.com.ua

Після підвищення вартості проїзду в київському метрополітені деякі заповзятливі кияни розгорнули в Мережі бізнес на жетонах. На сайтах оголошень вони пропонують сині жетони, за якими можна їздити ще до кінця лютого, за вигідними цінами.
Про це повідомляють “Вести”.
Так, Владислав продає 60 жетонів за 180 грн (одна поїздка виходить за три гривні замість чотирьох. Тобто він заробляє 60 грн, якщо врахувати, що купив він жетони по 2 грн за штуку), і навіть готовий для угоди приїхати до покупця. Інший продавець – Сергій, пропонує 40 жетонів по 3,40 за штуку (його навар – 24 грн).

“6 лютого продаж жетонів зріс на 25% порівняно зі звичайними п’ятницями. А ось поповнень карток (за кількістю поїздок) було в 4 рази більше ніж зазвичай”, – розповіла прес-секретар метро Наталія Макогон.
“На відміну від метрополітену, у нас квитки можна купити не тільки в касах, а й у будь-якого кондуктора. Тому черг у нас не було. Але в п’ятницю квитків теж було продано набагато більше, ніж зазвичай”, – сказав прес-секретар “Київпастрансу “Анна Бондар. Квиточки на громадський транспорт, правда, в Мережі ще не з’явилися.
Як повідомлялося раніше, у п’ятницю, 6 лютого, на кількох станція київського метрополітену перестали працювати автомати з продажу жетонів – через це перед касами вишикувалися черги пасажирів.
8 лютого ввечері понад півсотні активістів громадських організацій, озброєних плакатами і транспарантами, заблокували вхід у метро що на вул. Хрещатик. Приводом стало введення нових тарифів на проїзд у міському транспорті.

Джерело: Мій Київ