Місто шукає шляхи аби збільшити мережу садочків у столиці

26 Лютого 2015 09:20

doba.te.ua

doba.te.ua

Сьогодні міська влада знаходить нові шляхи для вирішення проблеми нестачі місць у дитячих садках і працює над тим, щоб збільшити мережу дошкільних навчальних закладів у Києві. Про це у рамках «прямої лінії» Контактного центру міста Києва розповіла заступник голови КМДА з гуманітарних питань Ганна Старостенко.
«У нас сьогодні дійсно є проблема з новими місцями у дитячих садках, ми прийняли майже 11 тисяч діток із зони АТО, а також із Криму, яких ми влаштовуємо без черги, – зауважила заступник голови КМДА. – Ми робимо все, щоб збільшити мережу дитячих садків у місті. По-перше, ми повертаємо ті дитячі садки, які були здані в оренду і використовувалися не за цільовим призначенням. Так, за минулі декілька місяців 6 дитячих садків повернулися в мережу дошкільних закладів столиці. Зараз робимо ремонти, облаштовуємо їх».

Заступник голови КМДА розповіла, що кількість місць у садках збільшують також за рахунок дитячих навчальних закладів, у приміщенні яких навчались учні початкових класів. Так, для молодшої школи поетапно знаходять нові приміщення.

Окрім того, Ганна Старостенко зауважила, що цього року Програмою економічного та соціального розвитку Києва заплановано будівництво трьох нових дитсадків (у Дарницькому, Голосіївському та Солом’янському районах) та реконструкція 1 дитсадка у Подільському та школи у Дніпровському районі.

Джерело: Хрещатик