“Монстр на Подолі” заборонили вводити в експлуатацію

12 Лютого 2015 10:15

img.kiev.pravda.com.ua

img.kiev.pravda.com.ua

Господарський суд Києва заборонив вводити в експлуатацію житлово-офісний комплекс на вул. Нижній Вал, 27-29.

Про це повідомляє сайт Департаменту містобудування та архітектури з посиланням на відповідну ухвалу суду.

“9 лютого 2015 року господарський суд прийняв ухвалу щодо заборони реєстрації права власності нерухомого майна, а також введення в експлуатацію житлово-офісного комплексу. Ця ухвала була прийнята судом як запобіжний захід”, – йдеться в повідомленні.

Департамент містобудування та архітектури висловив сподівання, що суд “піде на зустріч громаді та прийме рішення про демонтаж надбудови”.

“Наразі забудовником активно розповсюджується інформація щодо продажу квартир, по суті, у незаконній будові. Змусити забудовника демонтувати те, що побудовано всупереч документам, можна тільки через суд. Саме тому було підготовлено звернення до господарського суду Києва з метою знесення самовільно здійсненої надбудови”, – йдеться в повідомленні

Як відомо, будівництво 13-типоверхового “архітектурного монстра” в історичній частині Подолу вже давно викликає обурення киян.

У 2009 році відповідно до позитивного висновку ДП “Укрдержекспертиза” Департамент містобудування та архітектури погодив проектну документацію для будівництва 7-поверхового об’єкта на вул. Нижній Вал, 27-29.

Повторна експертиза проекту проводилася у 2011 році, що призвело до зміни проектних рішень. Використовуючи прогалини у законодавстві, замовник ТОВ “Пателі Лізинг” скоригував проект до 13-ти поверхів.