Микола Томенко: Ідея перенесення виборів мера Києва і Київради у 2015 році не буде підтримана

14 Лютого 2015 11:08

zbruc.eu

zbruc.eu

«Київська влада кинула увесь свій інтелектуальний та інформаційний ресурс на те, щоб не проводити вибори мера міста та Київради у жовтні 2015 року. Проте ця ідея точно не буде підтримана», – вважає народний депутат Микола Томенко.

В контексті київської проблеми він звернув увагу на так званий «феномен Черновецького»: чим більше критикують Черновецького, тим більше представників його «молодої команди» сьогодні працевлаштовуються на різних вигідних посадах. «І чим більше згадують Черновецького, тим активніше використовують його досвід, зокрема, щодо непроведення виборів міськради та мера Києва у цьому році. Обгрунтуванням для киян з приводу того, що столиця стане єдиним містом, яке не обиратиме місцевого самоврядування в той час, як по всій Україні восени пройдуть місцеві вибори, є ідея відновити районні ради, і замість міськради та мера обирати лише депутатів райрад», – зауважив політик.

На думку Миколи Томенка, цілком очевидно, що такий підхід не підтримається більшістю громади українського суспільства, а також мешканцями самої столиці. А тому вибори до органів місцевого самоврядування у жовтні 2015 року повинні пройти на всій території України, незалежно від того, коли вони відбувалися раніше в конкретних населених пунктах.

«Тож переконаний, що ідея скасування місцевих виборів у Києві не буде підтримана ні Верховною Радою, ні Президентом України», – підсумував Микола Томенко.