Навесні в Києві стартують безкоштовні екскурсії містом

13 Лютого 2015 21:00

flickr.com

flickr.com

Волонтери розроблять для Києва чотири туристичні маршрути, екскурсії ними гіди проводитимуть безкоштовно. Про це повідомляє Українська бібліотечна асоціація.

Узятися за проект Асоціація змогла завдяки перемозі в конкурсі Європейської культурної фундації (ECF). Там її заявка була однією з 800, з них ECF відібрала 25 — і лише одну з України.

До команди волонтерів, які розроблятимуть маршрути, входять бібліотекарі, журналісти, історики, екскурсоводи та видавці. Записуватися на екскурсії можна буде з квітня, проводити їх гіди почнуть із травня. Обрати екскурсію можна буде на спеціальному сайті. Там само охочі зможуть записатися на тренінг гідів і до команди, що складатиме наступні маршрути.

Туристичні прогулянки,
які розробляють волонтери за підтримки Української бібліотечної асоціації:

«Загублені в часі» — етнографічна театралізована екскурсія-пригода, Шевченківський район;
«Бібліококтейль на Толстого» — оглядово-місцева прогулянка, Шевченківський район;
«Terra Incognita в центрі Києва» — культурно-мистецький маршрут, Татарка;
«Знання, що долають злами століть» — Голосіївський район.
Прогулянки будуть не лише центром міста. Екскурсія «Знання, що долають злами століть» має на меті показати наукове Голосієво. Передбачено відвідування, зокрема, Державної бібліотеки для юнацтва, ВДНГ, Українського фізико-математичного ліцею та корпусів Національного університету імені Шевченка.

Оксана Бояринова,  співкоординатор проекту:

Оксана Бояринова,
співкоординатор проекту:

«Ми хочемо, щоб київські бібліотеки стали „третім місцем“, хабом для творчих ініціатив, тому й подали заявку на конкурс ECF. Уже зараз ми маємо можливість перетворити Державну бібліотеку України для юнацтва на майданчик для творчих сесій. У бібліотеках ми будемо проводити і тренінги для гідів — плануємо безкоштовно навчити до ста осіб. Крім того, маршрут кожної прогулянки передбачає візит до бібліотеки. Сподіваємося, наш проект стане успішним і ми зможемо розвивати його і в інших містах України».

Джерело: DreamKyiv