Поп-зірки перевтілилися у героїнь казок Марка Вовчка

25 Лютого 2015 08:39

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

21 лютого відбулася зйомка фотопроекту у рамках «Атмосфери Марка Вовчка», в якій відомі українки перевтілилися у героїнь із творів української письменниці. Співачка Віра Брежнєва, Анна Сєдокова, Еріка та олімпійська чемпіонка Лілія Подкопаєва з’явилися в образах персонажів казок «Королівна Я», «Підприємливий джміль», «Зла Колючка і Добра Троянда», «Ведмідь».

Декорації до зйомки – бджолині вулики, гігантську суницю, волохатого джмеля і крила бабки – для «Атмосфери Марка Вовчка» підготували майстри Patoka Studio. «Загалом для 4 казок нам знадобилося 70 метрів дроту, 15 банок клею, багато фарби, паперу, поролону, дерева, різноманітних пігментів і блискіток, – розповідає Леся Патока. – Найбільше часу ми витратили на виготовлення двометрової суниці для казки «Зла Колючка і Добра Троянда». А щоб зробити голову для «Підприємливого джмеля», довелося розрізати мотоциклетні шоломи. Скажу чесно, якщо зібрати всі матеріали для зйомки, можна було б побудувати невеличкий будиночок».

Усі 4 знімки авторства Дмитра Перетрутова можна буде побачити вже з 26 лютого у виставковому просторі ТРЦ «Атмосфера».

«Ми більше місяця готувалися до цієї зйомки, – розповідає організатор проекту Катерина Старунська. – Адже наша мета – відродити інтерес до казок Марка Вовчка, нагадати і дітям, і дорослим, які чудові твори є у цієї видатної письменниці. І, звичайно ж, подарувати усім трохи казкового настрою».

Джерело: Cultprostir