Проїзд у приміських маршрутках може подорожчати на 70% – ЗМІ

18 Лютого 2015 16:00

img.kiev.pravda.com.ua

img.kiev.pravda.com.ua

Услід за подорожчанням проїзду в столичних маршрутках тарифи можуть підвищити і перевізники Київської області.

За інформацією “Сегодня”, колективне звернення про перегляд тарифів у бік збільшення, перевізники області вже подали до Київської облдержадміністрації.

У КОДА цю інформацію підтвердили, проте запевнили, що рішення про підвищення ціни на проїзд приймуть тільки після громадських слухань.

“До нас прийшло звернення від Ради перевізників Київської області – сюди входять представники з кожного району та міста. Рішення про підвищення вони прийняли колегіально – хочуть підвищити тарифи з 35 копійок/км до 60 копійок/км. Перевізники мають право звернутися до КОДА з проханням підвищити тариф, якщо паливо дорожчає на 10%”, – розповів заступник голови КОДА Дмитро Христюк.

Він додав, що за тиждень дизпаливо вже подорожчало з 17 до 21 гривні за літр (на 23%), але ж і заробітна плата людей не зросла.

“Потрібно знайти збалансоване рішення, при якому і транспорт не зупиниться, і люди зможуть собі це дозволити”, – сказав Христюк.

Громадські слухання з цього питання планують провести вже на цьому тижні.

“Сам же процес підвищення, в разі чого, розтягнеться на 1-1,5 місяця”, – пояснив Христюк.

Якщо влада задовольнить вимогу перевізників, то проїзд у маршрутках подорожчає на 70%. А це значить, що вартість квитка, наприклад, у маршрутці “Київ-Буча” замість сьогоднішніх 9 гривень становитиме 15 гривень.

Як відомо, з 7 лютого вартість проїзду у метро Києва виросла з 2 до 4 гривень, у наземному транспорті – з 1,5 гривні до 3 гривень.

До того кілька столичних приватних перевізників підвищили тарифи на проїзд до 4-5 гривень.

Також столична влада дозволила низці транспортних компаній, що працюють у Києві, підвищити тарифи на проїзд до 6 гривень.