Скільки коштує оренда житла у Києві

15 Лютого 2015 18:00

dr.ck.ua

dr.ck.ua

Попит і ціни на оренду квартир у Києві в останні тижні істотно не змінювалися. Про такі тенденції на ринку оренди столичної нерухомості повідомляє Domik.ua.

Нагадаємо, що у січні попит на оренду квартир у Києві зріс – не в останню чергу за рахунок нового потоку переселенців з Донбасу. Зростання попиту дало можливість орендодавцям трохи підвищити вартість оренди. А підставою для цього стала вже триразова девальвація гривні.

Сьогодні зняти однокімнатну квартиру, залежно від місця розташування і стану, можна за ціною від 3000 грн. на віддаленій околиці до 6000 грн. в центрі, оренда двокімнатної обійдеться від 3500 до 7000 відповідно, трикімнатної – від 4500 до 8000 гривень.

За словами експертів, поки що важко сказати, як зміниться ситуація у зв’язку з поглибленням девальвації гривні. Побоюватися істотного зростання цін на оренду навряд чи варто, хоча не виключено, що окремі орендодавці будуть піднімати ціни як для наявних, так і для нових орендарів. Зниження ж цін в умовах високого попиту очікувати не доводиться.