Столичний музей запрошує у подорож по Норвегії

12 Лютого 2015 11:00

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

В Національному музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків 11 лютого відбудеться відкриття експозиції «Норвегія». Цей живописний цикл – художній звіт про нещодавню подорож Ольги Петрової на Батьківщину Ібсена, Гріга та Мунка.

Це вже п’ята виставка Ольги Петрової в стінах столичного музею, до «Норвегії» художниця демонструвала свої художні враження від Іспанії (2003), Японії (2005), країн Сходу (2007) та Франції (2009).

У «Норвегії» художниця намагалася відобразити атмосферу Першотворіння та нероздільного царювання Природи, яка панує на цій землі. У нові картини Петрової закладені три архетипи Норвегії: Вода, Твердь та Небо.

Ольга Петрова – художниця, мистецтвознавець, доктор філософії, професор Національного університету «Києво-Могилянська академія», академік Академії гуманітарних наук (Санкт-Петербург). З 1986 року – член Національної спілки художників України. Живе та працює у Києві. Роботи Ольги Петрової були представлені на персональних та групових виставках в Україні, Японії, Австрії, Німеччині, Індії, Болгарії, США, Норвегії, Великобританії.

Джерело: Cultprostir