У деяких школах столиці рекомендують ввести карантин

28 Лютого 2015 12:44
maydan.drohobych.net

maydan.drohobych.net

Київська санітарно-епідеміологічна служба рекомендує Київській міській державній адміністрації заборонити навчальний процес в 17 школах до 6 березня через перевищення епідемічного порога захворювань на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ).

Про це йдеться в повідомленні столичної СЕС, інформують Українські новини.

Службою пропонується тимчасово заборонити навчальний процес до 6 березня з метою запобігання подальшого поширення захворювань на грип і ГРВІ в загальноосвітніх навчальних закладах міста й недопущення перевищення тижневих епідемпорогів.

Відповідну рекомендацію дано з урахуванням пропозиції фахівців “Інституту епідеміології й інфекційних хвороб ім. Л. В. Громашевського НАМН України” про необхідність здійснення обмежувальних заходів у школах і класах, у яких упродовж 7 діб реєструється відсутність через хворобу 30% і більше дітей від їх загальної кількості, і є тенденція до зростання.

Ознайомитися з переліком закладів загальноосвітніх шкіл, де показники захворюваності залишаються стабільно високими, можна на сайті Київської СЕС.

Як повідомляло агентство, Виконавчий комітет Дрогобицької міської ради вирішив призупинити навчання в школах з 16 лютого через епідемію гострої респіраторної вірусної інфекції.

Виконавчий комітет Ужгородської міської ради вирішив призупинити навчання в школах до 15 лютого через епідемію гострої респіраторної вірусної інфекції.

Джерело: Хрещатик