У Кличка хочуть приватизувати міські сміттєзбірники

17 Лютого 2015 16:14
ndilo.com.ua

ndilo.com.ua

Столична влада має намір дозволити брати в оренду та приватизувати в подальшому всі сміттєзбірники, які розташовані в дворах будинків Києва. Відповідний Проект рішення був запропонований депутатам на сесії сьогодні, повідомляє депутат Київради Олександр Федоренко.

За словами депутата, з метою ефективного використання майна громади, міська влада запропонувала дозволити надавати нежитлові будівлі , в тому числі  ті, що побудовані  для збору та сортування  побутових відходів, в довгострокову оренду з подальшою приватизацією.

«По суті, запропоновані зміни спрямовані на «покращення» сфери комунального обслуговування та комфортне проживання містян. Проте, за цими благими намірами  – приватизація з подальшим землевідводом  тисяч квадратних метрів. Звідси, замість сміттєзбірників у дворах киян можуть «вирости» магазини, приватні гаражі, розливайки» – вважає Федоренко.

Як пояснив депутат, в запропонованій ініціативі йдеться про «не обмеження комерційної діяльності» вже приватизованих об’єктів, тож власники новоотриманих ділянок можуть  без будь-якої відповідальності  припинити  збір сміття, що в свою чергу може призвести до екологічної катастрофи місцевого значення.

Прес-служба

депутата Київради Олександра Федоренка
тел.: 096-334-30-05
е-mail:press.byut.kiev@mail.ru