У Києві можуть створити ресурс з інформацією про забудовників

8 Лютого 2015 10:10
kiev.unian.ua

kiev.unian.ua

Заступник голови КМДА Павло Рябікін пропонує створити у столиці інформаційний ресурс, на якому б розміщувалася інформація про добросовісних чи проблемних забудовників міста.

Про це він написав у Facebook.

На думку чиновника, це б дозволило киянам отримувати об’єктивні дані про будівельні компанії та допомогло не стати жертвою афер у сфері нерухомості.

“Звертаюся до киян з проханням взяти активну участь в обговоренні цієї ідеї та відповісти на кілька питань. Яким має бути ресурс: окремий сайт чи розділ на офіційному сайті КМДА? Яка інформація про забудовника повинна на ньому міститися?”, – зазначив Рябікін та запросив до співпраці охочих волонтерів, які згодні долучитися до розробки ресурсу.

Як повідомляє сайт КМДА, власні пропозиції можна надавати до Контактного центру 15-51 (зі стаціонарного); (044) 205-73-37 (з мобільного), на електронну скриньку: info@1551.gov.ua або через сайт.

Як відомо, у січні міліція зупинила будівництво 4 великих житлових комплексів – “Перлина Троєщини”, “Сосновий бір”, “Східна брама” та “Мозаїка”, які здійснюються без дозвільних документів. На самобудах вилучено будівельну техніку.

4 лютого близько сотні активістів влаштували акцію протесту проти будівництва житлового комплексу “Сонячна рів’єра” на вулиці Микільсько-Слобідській, 1.

Наприкінці грудня 2014 року мер Києва Віталій Кличко заявив, що з 2015 року столична влада почне зносити незаконні забудови в Києві.