У Києві можуть з’явитися дорогі машини, які плавлять сніг

7 Лютого 2015 11:45

kiev-ukr.segodnya.ua

kiev-ukr.segodnya.ua

Один агрегат коштує близько 400 тисяч доларів
КМДА розглядає варіант закупівлі техніки для плавлення снігу в наступному році. Про це в ході прямої лінії заявив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв, передає РБК-Украина.
“Щодо плавки є спеціальна технологія… У нас проблема з екологічними нормами, з узгодженням екологічних норм плавлення снігу. Ми над цим питанням працюємо. Особисто я вважаю, що Київ повинен мати таку техніку. Вона недешева. Але, у всякому разі, центральна частина міста повинна мати кілька таких машин. Ми буде працювати над цим на перспективу наступного року… Будемо розглядати можливість закупівлі на наступний рік”, – заявив Пантелєєв.
За його словами, один такий плавильний агрегат коштує 300-400 тис. дол.
Чиновник також зазначив, що зараз прибраний сніг вивозиться на спеціально визначені майданчики.
Нагадаємо, за добу підприємства комунальної корпорації “Київавтодор” вивезли з доріг і вулиць столиці три тисячі тонн снігу.
Нагадаємо, у Києві вчора випав рясний снігопад, і на слизьких дорогах сталися десятки аварій. За даними ДАІ, загальна кількість ДТП у місті за ранок досягла 100.
У столиці вчора стався справжній сніговий колапс: через ранковий снігопад на дорогах міста утворилися затори. У них застряг і наземний громадський транспорт, багато хто сьогодні не зміг вчасно дістатися до роботи і їхав у маршрутках годинами.
Тим часом, київські комунальники вивели на дороги близько 500 одиниць снігоочисної техніки. На боротьбу зі стихією вийшли також працівники метро.

Джерело: Сегодня.ua