У Києві на згадку про Небесну сотню у небо над Хрещатиком випустили десятки білих кульок

20 Лютого 2015 16:00

Сьогодні, 19 лютого, у Києві біля Українського дому кілька десятків активістів взяли участь у флешмобі, під час якого згадали розстріляних рік тому учасників Революції Гідності.

Свідком події був репортер ZIK-Стрім Максим Осовський.

Надвечір люди, які прийшли вшанувати загиблих у лютому 2014 р. на Майдані, із запалених лампадок виклали на сходах «Українського Дому» гасло «Герої не вмирають». Учасники акції вигукували патріотичні гасла: «Україна понад усе», «Слава Україні – Героям Слава». На фронтоні будівлі встановили великий екран, на якому транслювали відеохроніку подій Революції Гідності.

Опісля відбулась театралізована реконструкція – молоді люди у балаклавах і хустинах на обличчі (вони зображали євромайданівців, – ред.) падали на землю, наче уражені кулею снайпера. Потім учасники флешмобу випустили в небо сто білих повітряних кульок. Згодом з «Українського дому» винесли багатометровий поминальний вінок з хвої, який виклали біля Меморіальної стели загиблим героям «Небесної сотні».

Акція закінчилася молебнем за упокій душ убитих від час Революції Гідності та вояків, які полягли у боях з російськими окупантами на Сході України.

«До сьогодні не відомо, хто стріляв у лютому по наших хлопцях. Було видно, як вони падали один за одним і все. Рік минув, але ніяких змін не відбулось, пришли до влади політики, які разом із нами були на Майдані, але нічого не робиться. Але Перемога буде за нами. Ми здолали Януковича, здолаємо й Путіна», – заявив один з присутніх на акції, боєць 4-ї козацької сотні Євромайдану пан Василь.

Всі Стрім-трансляції телеканалу ZIK дивіться тут.

Джерело: zik