У Києві розкажуть про «Міста, яких не було»

21 Лютого 2015 20:00

socportal.info

socportal.info

Центр візуальної культури та видання «Політична критика» продовжують цикл лекцій про архітектуру, приурочених до виставки «Надбудова», що триває до 28 лютого. 25 лютого о 19:00 організатори запрошують на зустріч із Надією Парфан, яка розповість про радянську архітектурну утопію.

Лекція «Міста, яких не було: історія радянської урбаністичної утопії» проаналізує найвідоміші утопічні містопланувальні теорії Томаса Мора, Шарля Фур’є та Девіда Гарві. Надія Парфан порівняє їх із проектами-утопіями в радянський урбаністиці: «літаючим містом» революційних 20-х років, cтоличними мікрорайонами Славутич і Русанівка. Лекторка також відповість на запитання, чи можлива реалізація подібних ідей в пострадянському Києві.

Надія Парфан вивчала культурологію в Києво-Могилянській Академії та соціальну антропологію в Центральноєвропейському університеті (Будапешт). У 2012-2013 роках була стипендіаткою програми Фулбрайт і гостьовою дослідницею на факультеті урбаністики та географії в університеті Темпл (Філадельфія). Співзасновниця фестивалю кіно та урбаністики «86» в місті Славутич. Цікавиться документальним кіно, культурною інфраструктурою та повсякденними практиками городян.

Вхід на лекцію «Міста, яких не було…» – вільний.

Джерело: Соцпортал