У Києві святкують сторіччя «Чорного квадрата»

17 Лютого 2015 16:00

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

В арт-центрі «Я Галерея» 18 лютого відкриється перший спільний проект Андрія Дудченка й Антона Логова «Гебдомерос», присвячений сторіччю «Чорного квадрата» Казимира Малевича.

Молоді художники разом із назвою, запозиченою у італійського художника Джорджо де Кіріко, на виставці «Гебдомерос» створять образ свідомості сучасної людини. Тієї свідомості, яка, попри два століття форсованого прогресу, продовжує хитатися між безхмарним дитинством античних героїв та жорсткою реальністю дорослого світу. Саме про це повідомляють два стільці, взяті з відомої виставки першої половини XX ст. Іншою центральною складовою проекту є стелаж, зібраний, за словами Антона Логова, з уламків культурної пам’яті.

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

«Ми всі в очікуванні дива, – поетично описує свої ідеї Антон Логов. – Коли глобальна катастрофа давить атомним вантажем. Люди виходять на роботу, не читаючи Біблію. Досягають результату, не розуміючи, навіщо. Не помічаючи глобальних катастроф. Живучи НЕ собою, а у віртуальній павутині. Але, може, так і треба?..»

Джерело: Cultprostir