У Києві відкриється виставка, присвячена українським казкам

20 Лютого 2015 09:46

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

З 14 березня до 14 квітня у Києві триватиме виставка «Було де не було», присвячена українським казкам. У великій програмі заходу безкоштовні майстер-класи, лялькові вистави за участю зірок та можливість розфарбувати найбільшу казкову розмальовку в Україні.

«Було де не було» – соціально-освітній проект, який ставить за мету повернути наймолодшій аудиторії інтерес до традиційної української казки, розповісти її історію та показати розмаїття героїв.

«Ми назвали виставку «Було де не було», адже цими словами починаються багато українських казок, – говорить організатор проекту Наталя Кравець. – Наша головна мета – зробити українських героїв цікавими для малечі, розповісти про їхнє походження, як вони змінювалися з часом, наприклад, як головний «поганий герой» змій перетворився на мачуху. Задля цього разом із фольклористами ми склали декілька освітніх стендів та яскравих інфографік. Ще одна наша ціль – зібрати дитячі українські книжки для інтернатів на сході України. Виставка у «Домосфері» та її відкриття з різноманітними активностями будуть безкоштовними для відвідування. Але ми просимо усіх небайдужих киян принести з собою українську книжку, яку вони готові подарувати дітям зі сходу. Так, через красиву книгу, через яскраві ілюстрації, а не через нав’язування та примушування, ми хочемо прививати любов до всього українського». Деталі про місце проведення виставки за посиланням.

Джерело: Cultprostir