У Києві запрацював мобільний навчально-консультаційний пункт

15 Лютого 2015 10:03

mydim.ua

mydim.ua


Від учора у приміщенні торгового центру «ЕПІЦЕНТР», що у Святошинському районі по вул. Берковецькій, 6-в, працює мобільний навчально-консультаційний пункт.
Мобільний навчально-консультаційний пункт створений Навчально-методичним центром цивільного захисту та безпеки життєдіяльності міста Києва за дорученням ДСНС України.
Вчора, після запровадження режиму надзвичайної ситуації на територіях Донецької та Луганської областей та режиму підвищеної готовності на решті території України перед державою стало вкрай необхідне завдання — навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях. Тож, про правила безпеки життєдіяльності, порядок дій в умовах надзвичайних ситуацій потрібно нагадувати населенню щодня: на роботі, вдома, в школі, на вулиці, громадському транспорті.
Мобільний навчально-консультаційний пункт розмістили саме в торговому центрі, адже це місце з масовим перебуванням людей, особливо у вихідні дні.

mydim.ua

mydim.ua


Педагогічні працівники Центру розповсюджують серед відвідувачів буклети, пам’ятки, інші навчально-інформаційні видання з питань цивільного захисту та безпеки життєдіяльності. Демонструють навчальні фільми щодо дій в умовах загроз, викликаних надзвичайними ситуаціями. Зокрема надається інформація щодо дій за попереджувальним сигналом «Увага всім!» та при проведенні евакуаційних заходів, а також про місцезнаходження захисних споруд, пунктів видачі засобів індивідуального захисту тощо. Також у консультаційному пункті демонструється зразок «тривожної валізи», яку необхідно буде зібрати кожному на випадок евакуації. Представлені тут і зразки найпростіших засобів індивідуального захисту органів дихання, які кожен може виготувати самостійно.
За словами начальника Головного управління ДСНС України у м. Києві Сергія Окатова: «Тепер інформація про дії населення у надзвичайних ситуаціях стає більш доступною, тому що кожен бажаючий може отримати повні та вичерпні відповіді безпосередньо у фахівців Науково-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності м. Києва. Мобільний навчально-консультаційний пункт працюватиме у різних місцях столиці».