У Києві з’ясують, чи є в Україні культурна політика

21 Лютого 2015 12:00

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

24 лютого відбудеться дискусія між Катериною Ботановою та Олесем Донієм у рамках проекту «Культура vs. Пропаганда», який вже втретє проводитиме відкритий захід, що має викликає незмінну цікавість з боку публіки. Фокус дискусії цього разу – культурна політика.

Катерина Ботанова – культурна експертка, донедавна директорка Фундації «Центр сучасного мистецтва», експерт Європейської комісії з розробки і впровадження програми «Культура» для регіону Східного партнерства. Олесь Доній – політик, голова Мистецького об’єднання «Остання барикада», голова Всеукраїнського комітету захисту української мови, президент Центру досліджень політичних цінностей. Модеруватиме захід письменниця і журналістка Лариса Денисенко.

Учасники дискусії міркуватимуть над тим, чи справді війна на сході України спричинена тим, що держава не займалася культурною політикою, чи мають культура і гуманітарна політика мають служити завданням фронту і стати інструментом захисту національної безпеки, чи не перетворяться митці на рупор пропаганди?

«Будь-яка пропаганда (в тому числі української культури чи мови) – це спрямована комунікація з суспільством. Такий формат не лишає йому ніяких варіантів вибору. Тому держава має займатися не пропагандою, а промоцією – не змушувати суспільство полюбити щось (ідеї, цінності, українську культуру, наприклад), а запропонувати йому привабливий і цікавий вибір», – позиція Катерини Ботанової.

Реєстрація на дискусію за посиланням. Подробиці про проведення на офіційній сторінці проекту в Facebook.

Джерело: Cultprostir