У Київському університеті культури створено “Студентську самооборону”

10 Лютого 2015 11:14
mykyiv.com.ua

mykyiv.com.ua

rbc.ua

rbc.ua

Студентський парламент Київського національного університету культури і мистецтв (КНУКіМ) ініціював створення “Студентської самооборони”, згідно до наказу міністра освіти і науки України Сергія Квіта №2 від 6 січня 2015 р., щодо заходів безпеки у навчальних закладах України. Відповідну заяву на своїй сторінці в соцмережі Facebookнаписав голова студентського парламенту КНУКіМ Вадим Осаула, передає РБК-Україна.

“Нагальне завдання на сьогодні – це забезпечення безпеки в навчальних корпусах КНУКіМ, гуртожитках та на прилеглих територіях. З метою уникнення екстремальних ситуацій “Студентська самооборона” забезпечує пропускний режим. Обмежений доступ на територію університету осіб, які не задіяні в проведені навчально-виховного процесу та посилено контроль за недопущенням внесення до приміщень вибухонебезпечних та інших предметів, що можуть становити загрозу здоров’ю і життю студентів та працівників”, – йдеться у заяві.

Голова студентського парламенту повідомляє, що введено спеціальний курс “Основи цивільної оборони та медицини”, проводяться роз’яснювальні роботи на тему правил поведінки в екстремальних ситуаціях.

“На базі університету створюється воєнна кафедра КНУКіМ, випускники якої отримуватимуть звання “молодший лейтенант запасу з медичною підготовкою”, – підкреслюється у заяві.

Осаула наголосив, що в даний момент розпочата повна мобілізація студентів університету по формуванню “Студентської сотні -“Культармієць 2015”.

Джерело: Хрещатик