У столиці пройде Забіг Миру

20 Лютого 2015 09:54

21 лютого у Києві відбудеться спортивно-масовий захід “Забіг Миру”, покликаний висловити подяку мешканцям країн Європи, які продемонстрували свою підтримку нашій державі.

Як повідомляють організатори, учасники забігу подолають близько 18 кілометрів вулицями Києва.

Збір учасників на Софійській площі об 11:40. Спільна розминка учасників забігу та символічне відправлення послання миру розпочнеться о 12:00.

Сам забіг стартуватиме о 12:15. Приєднатися до нього зможуть усі охочі на будь-якому етапі.

Захід передбачає використання символіки України та Європейського Союзу.

Забіг відбуватиметься відповідно до правил дорожнього руху, тротуарами. Перекриття вулиць не передбачено.

img.kiev.pravda.com.ua

img.kiev.pravda.com.ua


Забіг Миру розпочнеться 21 березня – в річницю підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС – та триватиме 84 доби.

За цей час команда з 12 учасників (бігтимуть естафетою) подолає загалом близько 18 000 кілометрів, відвідавши 42 столиці Європи.

На будь-якому етапі маршруту до нього матимуть змогу приєднатися усі охочі. У низці країн заплановано провести офіційні заходи за участю українських та європейських політиків, представників бізнесу та громадськості.

За підсумками Забігу Миру планується встановлення рекордів (Книги рекордів Гіннеса та Національного реєстру рекордів України) на: найдовший забіг, проведений групою людей; забіг, що охопив найбільшу кількість країн Європи; найменший час, за який група людей подолала відстань, відповідно до затвердженого маршруту.