У травні столиця відкриє для відпочинку та розваг три оновлених парки

25 Лютого 2015 20:00

ukr.media

ukr.media

Вперше за роки незалежності міська влада системно підійшла до вирішення питання благоустрою столиці та підготувала проект «Київські парки», в основі якого – радикальна зміна нинішньої ситуації у парковому господарстві. Про це заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Ігор Ніконов під час презентації проекту реформування міського паркового господарства «Київські парки», повідомили в прес-службі КМДА.

«Ми визначили 23 парки в усіх районах столиці, які стануть пілотними в реалізації проекту. Перші три – парк Дарницького шовкового комбінату (ДШК), парк ім. Пушкіна та частково Труханів острів – мають бути відкриті вже у травні», – сказав він.

При цьому Ігор Ніконов висловив сподівання, що активну участь у цьому процесі братиме громадськість: «Перед затвердженням концепції розвитку кожного парку будуть організовані громадські слухання. Ми запрошуватимемо до управління, моніторингу та контролю за реконструкцією парків громадські організації, мешканців прилеглих будинків, небайдужих киян».

За словами першого заступника голови КМДА, проект «Київські парки» передбачає зміну фінансування парків.

«Цього року з міського бюджету на проект вже виділено 30 млн грн, які будуть використані на проектування та створення інженерної інфраструктури. Будівництво спортивних, дитячих майданчиків, освітлення тощо може бути забезпечено за кошт інвесторів, меценатів, екологічних фондів, а також за рахунок прибутків, отриманих від наданих в цих парках послуг», – додав він.

Ігор Ніконов також закликав девелоперів, які ведуть будівництво в столиці, взяти активну участь в реалізації проекту «Київські парки».

Мета проекту реформування паркового господарства «Київські парки» – провести реконструкцію столичних парків, щоб вони відповідали сучасним вимогам безпеки, чистоти, естетичності та доступності, а також мали зручну інфраструктуру, прозоре фінансування та ефективне господарювання. Концепція передбачає модернізацію освітлення, встановлення камер відеоспостереження, облаштування парковок для автомобілів, впровадження системи Wi-Fi, а також будівництво спортивних та дитячих майданчиків. Розвитком парків, обслуговуванням їх території та пошуком джерел фінансування займатиметься комунальне підприємство «Центр розвитку міського середовища». Наразі оголошено конкурс на посаду його директора.

В рамках пілотного проекту вже визначено 23 парки: Центральний парк культури та відпочинку «Хрещатий», парк «Володимирська гірка», Наводницький парк, Голосіївський парк, парк «Маріїнський», парк «Міський сад», парк «Нивки», парк «Орлятко», Солом’янський ландшафтний лісопарк, парк імені Пушкіна, Сирецький парк, Печерський ландшафтний парк, парк імені Тараса Шевченка, Всеукраїнський парк «Пам’яті борців за свободу та незалежність України», парк «Березовий гай», урочище «Наталка» на Оболоні, парк «Партизанської Слави», парк «Юність», парк «Перемога», парк «Відрадний», парк «ДШК» (Дарницького шовкового комбінату), парк «Кіото», острів Труханів.

Вносити пропозиції та слідкувати за ходом реалізації проекту зможе кожний за допомогою інтернет-ресурсу «Київські парки» http://parky.kiev.ua/

Джерело: Хрещатик