Українських художників об’єднав Майдан

19 Лютого 2015 14:00

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

cultprostir-prod.s3.amazonaws.com

У рамках Арт-форуму «Пам’ятю. Зима, що триває» 19 лютого в столичному Майстер Класі відбудеться відкриття групової виставки українських художників Матвія Вайсберга, Олексія Белюсенка, Бориса Єгіазаряна і творчого об’єднання Sampled Pictures.

Виставка – це своєрідна хроніка подій, що охоплює період від початку Майдану і до сьогодні. Картини Матвія Вайсберга і Олексія Белюсенка розпочинають хроніку із Майдану, його повсякденного життя і боротьби, а кримські пейзажі Олексія Белюсенка її продовжують. «Завдяки Майдану я відчуваю себе людиною, що змінилася, – говорить про свої відчуття Олександр Белюсенко. – Для мене це був досвід болючий… і радісний чи що. Відчувати себе вільною людиною – це те, що ні за які гроші не купиш».

Відеоінсталяція «Літо. 2014» творчого об’єднання Sampled Pictures інспірована драматичними подіями на сході України. Це спроба відтворити засобами відео контраст між ідилічною, майже живописною картиною природи і тими подіями, які чутно за кадром у звуковій доріжці (автор – Олег Чорний, оператор – Андрій Тартишніков, монтаж зображення та звуку – Андрій Коротаєвський, зведення звуку – Михайло Капуста).

Хроніка символічно закінчується світлими та життєдайними картинами Бориса Єгіазаряна з надією і вірою у мирне небо.

Джерело: Cultprostir